Itxi

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Azukrerik gabeko mugurdi moussea
Azukrerik gabeko mugurdi moussea
Osagaiak
  • -Mugurdiak, 150 gr
  • -Ura, 125gr
  • -Laranja baten azala birrinduta
  • -Agar agar malutak, 2 koilarakada
  • -Arbendol gurina, 20 gr
  • -Garagar eta arto melaza
  • -Itsas gatza
Prestaketa

GONBIDATUA:

Silvana Huegun, azukrerik gabeko gozogintza.

NOLA EGIN:

-Lapiko batean, ura, agar agar malutak, itsas gatza eta naranja azal xehetua nahastu. Su motelean sueztitu, 10 minutuz.

-Aurrekoari, mugurdiak, arbendola gurina eta melaza gehitu eta ondo nahastu. Nahastu dugunean, birrindu eta pare bat orduz hozten utzi.

-Hotza dagoenean, ondo irabiatu eta kopetan zerbitzatu. Nahi izanez gero, mugurdiekin eta menda hosto batekin apaindu.