Itxi

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Torradak
Torradak
Osagaiak
  • -Moldeko ogia
  • -Esnea, 1 l
  • -Esne gaina, ½ l
  • -Azukre zuria eta beltza
  • -Kanela adar bat
  • -Limoi baten azala
Prestaketa

GONBIDATUA:

Maitane Segurola

NOLA EGIN:

-Lapiko batean, ura irakiten jarri. Esnegaina eta azukrea gehitu. Berotzen hasten denean, kanela adar bat eta limoi baten azala gehitu. Infusionatzen utzi.

-Aurrekoak irakin duenean, sutatik atera eta hozten utzi.

-Moldeko ogiari (posible izanez gero, aurreko asteko ogia) ertzak kendu eta laukietan ebaki.

-Esnea hotz dagoenean, molde ogi zatiak bertan busti eta ondo xukatu.

-Molde ogi zatiei gainetik azukre pixka bat bota. Labean sartu, 200ºra, 10 minutuz.

-Torradak labeti atera eta mugurdi marmelada edo siropearekin aurkeztu.