Itxi

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Aingeru-Budina
Aingeru-Budina
Osagaiak
  • 6 gorringo
  • azukrea, 250 g
  • Ura, 250 ml
  • Azukrea, 5 koilarakada
  • Ura, 3 koilarakada (karamelua egiteko)
Prestaketa

GONBIDATUA: Arantxa Armendariz

NOLA EGIN:

Hasteko, karamelua egiteko behar ditugun azukrea eta ura nahastu, eta irakiten jarri. Kolorea hartzen duenean eta karameloa eginda dagoenean, labeko erretilu batera bota, geruza fin bat lortu arte.

Beste ura eta azukrea nahastu eta su bizian 3 min irakiten jarri. Ondoren, sua jaitsi eta beste 12 bat minutuz irakiten utzi. Sua itzali eta epeltzen utzi.

Arrautza gorringoak ondo irabiatu eta, pixkanaka-pixkanaka, almibarra gehitzen joango gara, etengabe  eraginez. Iragazi eta labeko erretilura pasatu, karameluaren gainera. Aluminio paperarekin estali.

Gero, maria bainuan sartu eta labean erre, 45 min 170º C.

Bukatzeko, hozten utzi eta gero hozkailuan sartu. Biharamunean jaten badugu, hobe.