Itxi

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Kakao-krepeak, bananaz beteak
Kakao-krepeak, bananaz beteak
Osagaiak
  • Bananak, 2 ale
  • Azukre beltza, koilarakada bat
  • Gurina, 10 gramo
  • KREPE-OREA EGITEKO:
  • Esnea, 250 ml
  • Irina, 100 gramo
  • Kakaoa, 25 gramo
  • Azukre beltza, 15 gramo
  • Gurina, 50 gramo
  • Arrautzak, 2
  • TXOKOLATE ZURI SALTSA EGITEKO:
  • Txokolate zuria, 120 gramo
  • Esnegaina, 200 ml
Prestaketa

Gonbidatuak: Saroi Eskisabel eta Joane Zugasti Gimnasia Tolosa CF taldeko kideak.

NOLA EGIN?

TXOKOLATE ZURI SALTSA EGITEKO:

- Esnegaina berotzen jarri eta bitartean txokolate zuria txikitu.

- Esnegaina irakiten dagoenean, txokolate txikituaren gainean bota urtu ahal izateko.

KREPE-OREA EGITEKO:

- Edukiontzi batean bi arrautza apurtu eta irabiatu eta ondoren gurina biguntzen jarri.

- Irina edukiontzira gehitu eta ondo nahastu.

- Eta pixkanaka beste osagai guztiak gehitzen joan; esnea, kakaoa, azukrea eta azkenik gurina.

- Dena ondo nahastu eta ondoren iragazi.

- Kakaozko orea eta urtutako txokolate zuria hozkailuan sartu ordu erdiz.

- Bestetik, bananak zuritu eta xerretan zatitu.

- Zartagin batean gurina bigundu eta bananak bertan gorritu. Azukre beltzarekin karamelizatu.

- Zartagina gurinarekin igurtzi eta ore pixka bat bota krepea egiteko.

- Karamelizatutako banana xerrak krepearen erdian jarri eta bildu.

- Amaitzeko, urtutako txokolate zuria plater batean bota eta krepeak gainean jarri.