Itxi

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Fruitu lehor eta datil turroia
Fruitu lehor eta datil turroia
Osagaiak
  • Intxaurrak, 150 gramo
  • Pistatxoak, 75 gramo
  • Datilak, 250 gramo
  • Panela azukrea, 175 gramo
  • Lima erdiren zukua
  • Oliba olio birjina
Prestaketa

Gonbidatua: Silvana Huegun elikaduran aditua.

NOLA EGIN?

- Fruitu lehor eta datilak ongi birrindu. Ondoren, lima-azal malutak gehitu eta dena ondo birrindu.

- Zartagin batean azukre beltza bota, ura gehitu eta irakiten jarri. Lima-zukua gehitu.

- Zartaginera fruitu lehor birrinduak gehitu eta dena sueztitu 10 minutuz gutxi gorabehera.

- Molde batean labeko paper baten gainean turroia bota eta paperarekin bilduko dugu.

- Bere horretan utzi pare bat orduz eta hotz dagoenean, moldeetatik aterako dugu.