Itxi

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Bizkotxo betea
Bizkotxo betea
Osagaiak
  • Irina - 120 g
  • Azukrea - 160 g
  • Banila azukrea - koilarakada bat
  • Legami hautsa - 4 g
  • 4 arrautza
  • Betegarria egiteko:
  • Esnea 200 ml
  • Arbendol birriduak - 30 g
  • Glass azukrea - 2 koilarakada
  • 2 arrautza gorringo
  • Merengea egiteko:
  • Azukrea - 170 g
  • Ura - 40 ml
  • Arrautza zuringoa - 90 g
  • Azukrea - 170 g
  • Gainerakoak:
  • Almibarra - 250 ml
Prestaketa

- Lehenik eta behin, lau gorringo lapiko batera botako ditugu irabiatzeko, banila azukrearekin batera. Soberan dauden zuringoak hartu eta bol batean harrotuko ditugu. Ben bitartean, almibarra prestatuko dugu. Horretarako, ura eta azukrea bota eta nahastuko ditugu.

- Zuringoak zuritu direnean lehen irabiatzen jarri ditugun horretara botako ditugu. Minutu batzuk pasatuta, irina gehituko diogu poliki-poliki.

- Gure gustura dagoen nahastea lortzen dugunean, hurrengo pausoarekin jarraituko dugu. Horretarako, nahastea atera eta molde batean jarriko dugu, legamia aldez aurretik jarriz. Ordu erdi utziko dugu laberatzen.

- Betegarria egiteko arbendol irina eta bi arrautza gorringo nahastuko ditugu bol batean. Segituan, glass azukrea eta 200ml esne gehituko dizkiogu, eta osagaiak ondo nahastuko ditugu. Prest dagoela uste dugunean, almibarra botako diogu.

- Labetik pastela atera eta erditik zatituko dugu. Aurreko pausoan prestatu dugun krema botako diogu beheko geruzaren barruan. Goiko jarriko diogu berriro.

- Amaitzeko, merengea gordin dagoenean, pastelaren gainean botako diogu. Hautazkoa da guk nahi dutugun beste osagaiak gehitxea (txokolate pepitak, adibidez).