Itxi

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Lurrunetan egindako madalenak
Lurrunetan egindako madalenak
Osagaiak
  • 3 arrautza
  • Irina, 210 g
  • Legamia, poltsatxo bat
  • Azukrea, 175 g
  • Ekilore-olioa, 190 ml
  • Esnea, 80 ml
  • Lima eta mandarina azalak birrinduta (edo limoia eta laranja)
  • Gatz apur bat
Prestaketa

Irina eta legamia bahetu.

Arrautzak azukrearekin harrotu.

Esnea, olioa, gatza eta azal birrinduak gehitu baina banaka-banaka eta poliki-poliki irabiatzeaz utzi gabe.

Irin eta legamia bahetuak erantsi eta astiro nahastu, ez da landu behar, nahasi bakarrik.

Plastiko film batekin estali eta hozkailuan gorde gutxienez 1-2 orduz.

Orea hozkailutik atera baino lehen, lurrungailudun eltzea berotzen (irakiten) ipini urarekin.

Flan-ontzietan madalenaren papertxoak sartu eta orearekin erdiraino bete.

Eltzean sartu, trapu bat ipini gainetik (eltzeari) eta taparekin estali. 12-15 minutuz egosten utzi.

Prozedura bera jarraitu denak amaitu arte.

*Oharra: Lurrundu ordez labean egin daitezke. 225 graduan berotu labea eta madalenak sartzerakoan 215-era jaitsi. 12 minutuz bertan  egosi.