Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Idi-biribilkia saltsan
Idi-biribilkia saltsan
Osagaiak
  • Idi-biribilkia - 3,5 eta 4 kg artekoa
  • Tipulak - 6
  • Porruak - 2
  • Azenarioak - 3
  • Piperbeltza
  • Gatza
  • Ardo zuria - 1 edalontzikada
Prestaketa

Lehenik, biribilkia hartu, eta azpil batean jarriko dugu. Gatza, piperbeltza eta oliba-olioa botako dizkiogu.

Aurrez 180 ºC-an berotutako labean sartuko dugu, eta 1 ordu eta 50 minutuan edukiko dugu. Biribilkia ongi erreta dagoenean, labetik atera eta hozten utziko dugu azpil batean. Idi-biribilkiaren zukua gerorako gordeko dugu.

Idi-biribilkia erretzeko erabilitako azpil bera hartu, eta 6 tipula, 2 porru eta 3 azenario  jarriko ditugu biguntzen.

Biguntzen direnean, gehitu ardo zuria eta eman irakinaldi bat. Ondoren, garreztatu koñakarekin.

Egin guztia txiki-txiki, eta pasatu iragazki txinatarretik, pikorrak desegiteko.

Ebaki biribilkia xerratan, jarri kazolan eta bota saltsa. Jarri sutan, harik eta haragia bigundu arte.