Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Hegaluzea, tipula espezia eta tomatearekin
Hegaluzea, tipula  espezia eta tomatearekin
Osagaiak
  • Hegaluze-xerra 1
  • Tipula 2
  • Tomate heldua 1
  • Tomate frijitua
  • Baratxuri-atalak 2
  • Piper berdea 1
  • Piperbeltz zuria
  • Ardo zuria
  • Oliba-olioa eta gatza
  • Espeziak: Iltzea; ereinotz-hostoa; kardamomo-hazia; kuminoa eta martorri-hazia
  • Martorria
  • Egilea: Jabier Zapirain
  • Jatetxea: Arropain jatetxea, Lekeitio
Prestaketa

Hasteko, zartagin batean, tipula, baratxuria eta tomatea txikituta oliba-oliotan jarri sutan. Nepaleko espeziak bota eta su eztiz biguntzen utzi. Piper berdea ere bota behar zaio.

Gero, hegaluze-xerrari piperbeltz zuria bota alde bietatik eta zartaginean jarri su geldian. Hegaluzea zuritzen denean buelta eman eta utzi beste pixka bat egiten.

Gainetik, bota ardo zuri pixka bat eta utzi agortzen. Gero, tomate frijitua bota, eta nahastu dena ondo, gatza gehituta.

Azkenik, utzi irakiten, eta jarri martorria gainean. Estali zartagina, eta utzi bost minutuan, sua itzulita.

Plater batean jarri.