Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Arkume taijina
Arkume taijina
Osagaiak
  • - Arkumea, 1 kg
  • - 2-3 tipula
  • - 2 Azenario
  • - 4 berakatz ale
  • - Almendrak, 200 g
  • - 10 datil
  • - Limoi bat
  • - Azafraia
  • - Kuminoa
  • - Kurkuma
  • - Martorria
  • - Ura, ½ l
Prestaketa

Zailtasuna: Erreza

Kostua: 5-8 euro

Kaloriak: 490 kcal

GONBIDATUA:

Txus Ruiz de Erentxun

NOLA EGIN:

- Lapiko batean olioa jarri eta bertan arkumea pusketatan zatituta gorritu.

- Tipula eta azenarioa zatituta gehitu arkumeari.

- Azafraia, kuminoa, kurkuma eta martorri adar bat bota. Urarekin busti. 50 bat minutu irakiten eduki.

- Eginda dagoenean, almendrak eta datilak gehitu. Beste bost minutu irakin dena. Martorria ondo txikituta bota eta zerbitzatu.