Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Mihia saltsan
Mihia saltsan
Osagaiak
  • - Txahal-mihi bat
  • - Tipula gorri bat
  • - 2 azenario
  • - Porru erdi
  • - Tipula zuri txiki bat
  • - 2 berakatz ale
  • - Ardo beltza, 100 g
  • - Ilarrak, 100 g
  • - Barrengorriak, 100 g
  • - Arrautza bat
  • - Ogi-irina
  • - Olioa
  • - Gatza
Prestaketa

Zailtasuna: Normala

Kostua: 4-6 euro

Kaloriak: 360 kcal

GONBIDATUA:

Inma Lasarte Garmendia

NOLA EGIN:

Normala   4 / 6 euro  360 Kcal

- Txahal-mihia lapiko azkarrean egosten jarri, tipula gorriarekin, azenarioarekin eta porruarekin, 45 bat minutu. Atera, mihia zuritu, eta ura eta barazkiak gorde.

- Tipula zuria eta berakatzak txikitu eta lapiko batean olioarekin sueztitzen jarri. Erdi eginda dagoenean, bota koilarakada bat irin, ondo nahastu eta ardoa gehitu. Irakinaldi bat eman, egosteko erabilitako ura eta barazkiak gehitu, eta utzi dena irakiten.

- Mihia xerratu, irinetik eta arrautzatik pasatu eta frijitu.

- Ilarrak egosi eta barrengorriak salteatu.

- Saltsa birrindu, mihia padera batean jarri. Ilarrak, barrengorriak eta saltsa gehitu. 5 minutu irakiten utzi eta zerbitzatu.