Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Azpizun iberikoa ardo-torrada gainean
Azpizun iberikoa ardo-torrada gainean
Osagaiak
  • Azpizun iberikoa
  • Ogi zaharra, 6 zati eder
  • Ardo beltza, 1 l
  • Azukrea, 4 koilarakada
  • Eztia, 50 g
  • Apaingarri gisa:
  • Gaztain krema
  • Tipulin ernamuinak
  • Lore hostoak
  • Erromeroa
  • Sagar-ozpin baltsamikoa
  • Mitxoleta haziak
Prestaketa

· Zartagi batean ardoa urritzen ipini eta eztia gehitu. Konsistentzia apur bat hartu arte urritzen utzi. Jarraian, ogiak bertan ipini eta buelta emanez ardoa xurgatzen utzi. Azukrea gehitu eta ogiak karamelizatu.

· Azpizuna medailoiletan zatitu eta plantxan egin dagokion gatz puntua gehituta.

· Zerbitzatu platerean ogia lehenik ohe moduan, gainean haragi zati bat eta tipulin-ernamuinekin eta erromero hostoekin koroa moduko bat egin gainean.

Bukatzeko plateraren inguruan gaztain-kremarekin menditxoak egin eta hauen gainean lore-hostoak ipini.