Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Behi txuleta errea, patata eta pikillo piperrekin
Behi txuleta errea, patata eta pikillo piperrekin
Osagaiak
  • Behi txuleta pare bat (400 g inguru bakoitzak)
  • Pikillo piperrak, lata bat
  • 3 berakatz atal
  • Oliba-olio birjina, 100 g
  • Patata eder pare bat
  • Olioa, patatak frijitzeko
  • Gatza
Prestaketa

Piperrak su motelean konfitatzen jarri, oliba olioarekin eta berakatzekin batera 20 bat minutuz. Gatzez ondu eta geroko gorde.

Patatak zuritu, garbitu eta makilatan ebaki. Urez beteta izango dugun ontzi batean pixka bat garbitu, atera, ondo lehortu trapu batekin eta oliba oliotan frijituko ditugu. Eginda daudenean, atera eta gatzez ondu.

Txuleta txingarretan edo plantxan egin, nahi den puntuan.