Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Onddo eta foie risottoa
Onddo eta foie risottoa
Osagaiak
  • Onddoak
  • Arroza
  • Tipula
  • Berakatza
  • Foiea
  • Esne-gaina
  • Piperrautsa
  • Salda
  • Egilea: Joseba Bergara
  • Jatetxea: Chalcha jatetxea, Eibar
Prestaketa

Hasteko, onddoak lauki txikietan zatitu behar dira, gero erregosi ahal izateko berakatzarekin eta tipularekin. Egindakoaren erdia gorde eta beste erdia birrindu egin behar da saltsa egiteko. Bestetik, foiarekin, esne-gainarekin eta saldarekin saltsa bat egin behar da.

Aurretik arroza egosita egon behar da. Egozterakoan 6 minutu eta erdi ingru utziko dugu. Arroza prest dagoenean, onddoak, onddoen saltsa eta foiearen saltsarekin nahastu behar da. Dena nahasturik dagoenean irakiten jarri behar da eta behin eta berriz eragin behar zaio. Azkenik, fioea plantxan egin behar da eta guztia plater batean jarri.