Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Oilasko pastela
Oilasko pastela
Osagaiak
  • - 3 oilasko bular
  • - 2 tipula
  • - Martorria
  • - Perrexila
  • - Jenjibrea, koilarakadatxo bat
  • - Kanela hautsa, 2 koilarakadatxo
  • - Azafraia
  • - 4 arrautza
  • - Almendra gordinak, 200 g
  • - Laranja-lore ura, koilarakada bat
  • - Azukre hautsa, 100 g
  • - Gurina, 100 g
  • - 6 brik orri-
  • - Ura, ½ l
  • - Olioa eta gatza
Prestaketa

Zailtasuna: Normala

Kostua: 4-6 euro

Kaloriak: 580 kcal

GONBIDATUA:

Txus Ruiz de Erentxun

NOLA EGIN:

- Oilaskoa zatitu eta olio pixka batekin gorritu.

- Tipula zatitu eta oilaskoari bota. Martorria eta perrexil txikitua, gainerako belar usaintsuak (jenjibrea, azafraia eta kanela hautsaren erdia) gehitu.

- Urarekin busti eta ordu erdi irakiten utzi.

- Oilaskoa eginda dagoenean, atera eta ondo txikitu. Arrautzekin eta tipula eginarekin nahaski bat egin. Sutatik atera eta oilaskoa gehitu.

- Almendrak oliotan frijitu. Kanela hautsa, azukre hautsa eta laranja-lore azahar ura bota. Ongi birrindu dena.

- Gurina urtu eta laberako kazola bat ongi koipeztatu. Kazola brik hosto geruza batekin forratu eta oilasko orearekin bete. Gero, oilasko ore gainean, almendrekin egindako ore geruza bat jarri eta brik hostoekin estali ondo.

- Labean sartu, 180º 15-20 minutu.