Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Ziazerba, hirugihar eta ahuntz-gazta entsalada epela
Ziazerba, hirugihar eta ahuntz-gazta entsalada epela
Osagaiak
  • - Ziazerbak, 30 g
  • - Askotariko uraza hostoak, 30 g
  • - Hirugiharra, 30 g
  • - Marrubiak, 30 g
  • - Ahuntz gazta samurra, 100 g
  • - Tipula, 60 g
  • - Oliba olioa, 25 g
  • - Modena ozpina, 10 g
  • - Gatza
Prestaketa

Zailtasuna: Erraza

Kostua: 2-4 euro

Kaloriak: 221 kcal

GONBIDATUAk:

Zuri sorgina eta Tor magoa (Sorgintxulo)

NOLA EGIN:

- Uraza eta ziazerba hostoak xukatu.

- Zartagin batean oliba olioa berotzen jarri eta tipula bota juliana eran. Tipula gorritzen hastean, hirugiharra gehitu eta sua igo. Hirugiharra kurruskatutakoan, ozpina gehitu eta sutatik kendu. Gatza gehitu eta gorde.

- Zartagin itsasgaitz bat sutan jarri eta ahuntz gazta bertan egin.

- Marrubiak laukitxotan zatitu.

- Entsalada muntatzeko garaian, uraza eta ziazerba hostoak izkina batean jarri, ahuntz gazta beste batean, marrubi pusketak bien gainetik eta bukatzeko, tipula eta hirugihar olio-ozpinakin ondu dena.