Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Barazkiak labean erreta, arroz integralarekin eta berdelarekin
Barazkiak labean erreta, arroz integralarekin eta berdelarekin
Osagaiak
  • - Tipula bat
  • - Piper berde bat
  • - Piper gorri bat
  • - Kuiatxo erdi
  • - Barrengorriak, 100 g
  • - Berdela, 400 g
  • - Arroz integrala, 100 g
  • - Ura, 200 g
  • - Berakatz ale bat
  • - Perrexila
  • - Oliba olioa eta gatza
Prestaketa

Zailtasuna: Normala

Kostua: 3-5 euro

Kaloriak: 478 kcal

NOLA EGIN:

- Arroz integrala garbitu. Lapiko batean berakatz ale erdi oliba olio pixka batekin jarri. Dantzan hastean, perrexila eta arroza gehitu, eta ondo erregosi. Ura bota, estali eta egiten utzi, 35-40 min.

- Barazkiak garbitu eta zatitu. Oliba olio apur batekin busti, gatza bota eta labean erre, 250º c 15 min.

- Berdelari xerrak atera, gatza egin eta zartagin batean su bizian egin.

- Eginda daudenean, arroza eta barazkiak nahastu, eta ohe gisa jarri platerean. Gainean berdel xerrak jarri. Barazkiek labean botatako zukuarekin ondu dena.