Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Barazki eta onddo salteatua, Etxanoko gazta txirbilekin
Barazki eta onddo salteatua, Etxanoko gazta txirbilekin
Osagaiak
  • - 3 Gari-zainzuri
  • - 2 Zainzuri dresko
  • - 2 orburu
  • - Ziazerba hostoak, 100g
  • - Onddoak, 50g
  • - Tomate saltsa, 100g
  • - Jarez ozpina, 10g
  • - Oliba olioa, 25g
  • - Gazta txirbiliak
  • - Gatza eta piperbeltza
Prestaketa

Zailtasuna: Erreza

Kostua: 2-5 euro

Kaloriak: 135 kcal

GONBIDATUA:

Kepa Agirregoikoa

NOLA EGIN:

- Zartagin batean oliba olioa jarri. Bertara, zainzuriak zatituta gehitu. Gainzuri zuriak garbitu eta zati txikitan moztu eta gehitu.

- Orburuak ongi garbitu eta zati txikitan moztu. Ondoren, zartaginera gehitu. Berakatz freskoa ere zatitu eta gehitu.

- Ura irakiten jarri eta bertan ziazerbak gehitu.

- Dena ongi salteatuta dagoenean, ziazerbak gehitu salteatuari eta ongi nahastu.

- Platerean tomate saltsa jarri eta ondoren salteatua.

- Azkenik, gazta zatitxoak gehitu.