Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Arroza txirlekin
Arroza txirlekin
Osagaiak
  • -Arroza
  • -Txirlak
  • -Berakatza
  • -Perrexila
  • -Arrain salda
Prestaketa

GONBIDATUA:

Maitane Segurola blogaria

NOLA EGIN:

-Zartagin batean, olio zorrotada bat bota. Berakatza txikitu, zartagira bota eta gorritzen utzi. Behin gorrituta, txirlak bota eta ireki arte suestitzen utzi.

-Txirlak ireki direnean, zartagitik atera. Zartagian gelditutako berakatz gorritua eta txirlaren saltsari perrexil txikitua gehitu.

-Lapiko batean, ura irakiten jarri.

-Berakatz eta perrexil salteatuari arroza gehitu, zaporea har dadin. Pare bat minutuz ondo nahastu. Nahi izanez gero, arrain salda gehitu.

-Aurrekoari, irakiten dagoen ura gehitu eta tapa jarri. Egosten utzi, 10 bat minutuz. Gero, txirlak gehitu eta, beste bost minutuz, egosten utzi.

-13 minutuak pasatu direnean, lapikoa sutatik kendu eta pausatzen utzi.