Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Espagetiak onddoekin eta seitanarekin, tomato saltsan
Espagetiak onddoekin eta seitanarekin, tomato saltsan
Osagaiak
  • Espagetiak, 200 g
  • Onddoak, 50 g
  • Seitana, 250 g
  • Tomatoa:
  • Tipula, 2
  • Azenarioak, 4
  • Erremolatxa, zati bat
  • Umeboxia, koilarakada bat
  • Irina, koilarakada bat
  • Gatza
  • Oliba olioa
  • Egilea: Gorka Gereño
  • Jatetxea: Gorka Gereño
Prestaketa

Seitana ahalik eta zati txikienetan ebaki. Onddoak garbitu, txikitu, seitanarekin nahastu eta baratxuri pixka batekin su altuan erregosi, 5 minutuz.

Tomatoa egiteko, tipulak, azenarioak eta erremolatxa zatitu eta ondo erregosi oliba oliotan. Gatz pixka bat bota, irina nahastu, eta segi dena ondo erregosten. Amaitzeko, umeboxia nahastu, eta ura gehitu. Eduki 5 minutu egosten, eta ondoren ondo irabiatu dena.

Bestalde, espagetiak ur irakinean egosi. Azkenik espagetiei seitana eta onddoak nahastu, eta tomato saltsarekin busti.