Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Arrain zopa wakamearekin
Arrain zopa wakamearekin
Osagaiak
  • Tipula bat
  • Porru bat
  • Azenario pare bat
  • Baratxuri ale bat
  • Ogi lehor zati bat
  • Tomatea, kikara bat
  • Xapua, 250 g
  • Ganbak
  • Txirlak
  • Wakame alga zati bat (zentimetro bat, pertsonako)
  • Oliba-olioa
  • Gatza
  • Tamaria
  • Egilea: Gorka Ereño
Prestaketa

-Arrain hezurrekin salda bat (fumet) egin nahi izanez gero, barazki batzuk gehitu

-Barazkiak (tipula, porrua eta azenarioa) garbitu, zati txikietan moztu eta olio pixka batekin erregosi

-Bitartean, ogia zati txikietan moztu eta barazkiekin nahastu, wakamea garbitu, zatitxoetan moztu eta batera nahastu

-Tomatea gehitu eta dena ongi nahastu

-Azkenik, fumeta nahastu eta irakiten utzi, dena ondo irabiatu turmix batekin, xapua zatitxoetan moztu eta zopari erantsi

-Almejak eta ganbak nahasteko, 10 bat minutuz egosi