Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Oilasko pizza pastela
Oilasko pizza pastela
Osagaiak
  • Pizza ore pare bat
  • Oilasko erre soberak, 500 g
  • Hirugihar frijitua, 200 g
  • Mozzarella gazta birrindua, 300 g
  • Perrexil xehetua, 3 koilarakada
  • Berakatz lehorra, koilarakada txiki bat
  • Kipula pare bat erregosita
  • Oliba-olioa, 30 g
  • Alfredo saltsa, 250 g
  • -Alfredo saltsa egiteko:
  • Gurina, 30 g
  • Oliba-olioa, 15 g (koilarakada bat)
  • Berakatz atal pare bat
  • Esne-gaina, 250 g
  • Parmesano gazta, 100 g
  • Piperbeltza
  • -Lagungarri moduan:
  • Barbakoa saltsa
  • Piper berde bat
  • Piper morroe erdi
  • Tipulin bat
  • 3 berakatz atal
  • Pipermin punta bat
  • Ketchup saltsa, 200 g
  • Soja saltsa, 20 g
  • Oregano lehorra, koilarakada bat
  • Piperrauts kehetua, koilarakada txiki bat
  • Ozpina, 25 g
  • Arto almidoia
  • Gatza eta piperbeltza
  • -Gainerakoak:
  • Olio pikantea
Prestaketa

Alfredo saltsa egiteko, berakatzak ondo txikitu eta zartagi batean sutan jarriko ditugu. Berakatza dantzan hasten denean, gurina gehituko diogu eta jarraian esne-gaina. Dena ondo nahasi eta irakiten hasten denean, gazta gehitu eta pixka bat loditzen utziko dugu. Gatzez eta piperbeltzez ondu eta gorde.

Oilaskoa zati txikitan moztu eta gorde. Pizza orea 20-25 g-ko ataletan zatitu eta bakoitzarekin bolatxoak egin eskuekin. Bolatxo hauek katilu handi batean jarriko ditugu eta bertara oilaskoa, hirugiharra, Mozzarella, perrexila, berakatz lehorra, oliba olioa, kipula erregosia, piperbeltza eta Alfredo saltsa gehituko ditugu. Dena eskuekin ondo nahasi eta pastelak egiteko erretilu batera pasako dugu, ondoren labean sartu eta 190 ºC-tan 20 bat minutuz erretzeko.

Pastela egin bitartean, barbakoa saltsa egiteko behar ditugun barazkiak pusketa loditan zatitu eta olio gabe izango dugun zartagin batean erreko ditugu su bizian. Erre puntu bat eman ondoren, irabiagailuaren ontzian birrinduko ditugu ketchup saltsa, soja saltsa, ozpina, piperrautsa eta oreganoarekin batera. Birrindutakoa lapiko batean sutan jarri eta fin geratu bazaigu, arto almidoiarekin lodituko dugu pixka bat. Gatzez eta piperbeltzez ondu eta pastela eginda dagoenean, zerbitzatu lagungarri moduan.