Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Wakame eta arbendol entsalada
Wakame eta arbendol entsalada
Osagaiak
  • Wakame alga hidratatua, 250 g
  • Tipuleta, 150 g
  • 24 bat arbendol gordin
  • Sesamo olioa, 50 g
  • Soja saltsa, 75 g
  • Limoi erdiren zukua
  • Tipulina, koilarakada pare bat
  • Sesamo haziak, koilarakada pare bat
Prestaketa

Lapiko batean ura irakiten jarri eta 10 segundoz wakameak bertan galdarraztatu. Ur hotzetara pasa eta hoztutakoan, iragazi eta geroko gorde.

Tipuleta juliana eran eta arbendolak xerratan zatitu. Sesamo olioa, soja saltsa, limoi zukua eta tipulina txiki-txiki eginda nahasi.

Wakamea tipulinarekin eta arbendolekin nahasi, ozpin-olioa gainetik bota eta, bukatzeko, sesamo haziak bota gainetik.