Itxi

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Azkenburukoak

Ardi-esne mamiarekin lau errezeta
Ardi-esne mamiarekin lau errezeta
Osagaiak
  • Plater guztiek:
  • -Ardi-esnea
  • -Esne-gain harrotua
  • -Gatzagia 4,5 tanta
  • Kafe irlandarra:
  • -Kafe disolbagarria, 6 g
  • -Whiskya, 100 cl
  • -Azukrea, 20 g
  • -Kakao hautsa
  • Gazta eta mugurdi mamia:
  • -Mugurdi konfitura, 100 g
  • -Idiazabal gazta, 30 g
  • -Bizkotxo diskoak, 2
  • -Mugurdia
  • Lima mamia:
  • -Earl grey tea, 15 g
  • -Lima
  • -Gaileta
  • Oihan beltzeko tarta:
  • -Txokolate beltz estaldura, 40 g
  • -6 gerezi likoretan onduak
  • -Txokolate saltsa, 20 g
Prestaketa

Rafa Gorrotxategi gozogile ospetsuak, ardi-esne mamia oinarri gisa erabiliz prestatu ditzakegun lau azkenburuko aurkeztu dizkigu gaurko 'Txoriene'n.

Kafe irlandar mamia:

Hasteko, ardi-esnea lapikoan berotu.

Ardi-esneari, kafe disolbagarria eta whiskya gehitu. Hiru osagaiak ondo nahasi. Kopatxoan, gatzagi tanta batzuk bota eta nahastea bota.

Esne-gain harrotua mamiaren gainean jarri eta kakao hautsarekin gozatu.

 

Te, gaileta eta lima mamia:

Ardi-esnea berotu eta tearekin infusioa egin.

Kopatxoan, gatzagi tanta batzuk bota eta infusioa bertan jarri.

Gailetak txikitu eta mamiaren gainean jarri. Lima azal birrinduarekin gozatu.

 

Oihan Beltzeko tarta:

Ardi-esnea berotu eta txokolate estaldurarekin nahastu.

Kopatxoan, gatzagi tantak bota eta ardi-esnea bertara bota.

Bizkotxoa jarri eta, honen gainean, esne-gain harrotua ipini.

Laminatan moztutako txokolatea gainean jarri eta glass azukrea eta txokolate urtuarekin gozatu.

 

Gazta eta mugurdi mamia:

Ardi-esnea lapikoan berotu.

Kopatxoan, gatzagi tantak bota eta mamia egiten utzi.

Gainean, bizkotxoa eta marmelada ipini.

Azkenik, idiazabal gazta birrindua jarri eta fruitu gorriekin apaindu.