Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Txekor azpizuna foie eta porto saltsarekin
Txekor azpizuna foie eta porto saltsarekin
Osagaiak
  • Txekor azpizuna
  • Foie freskoa
  • Onddoak kontserbakoak
  • Porto basokada bat
  • Haragi salda
  • Gatz lodia
  • Abrikot konfitura
Prestaketa

Abrikot konfitura eta porto basokada lapiko txiki batean irakiten ipiniko ditugu ongi murriztu arte. Kontu handia izan behar da gaziak diren platerei gatz gehiago eragiten dielako, pikanteei ere gehitu. Keztatuekin ondo doa eta gozo eta gazia konbinatzen duten platerekin. Ondoren haragi salda kazokada gehitu eta irakiten eduki, gehixeago gutxitu dadin.

Txekor azpizun xolomoak plantxatik pasa eta plater batean gorde. Jarraian foie freskoa zartagin berean frijitu eta olio soberakin guztia kendu. Zartagin berean lapikoko porto saltsa bertara bota eta kontserbako onddo koilarakada parea gehitu.

Bukatzeko platerean txekor azpizunaren gainean foie gainean jarri, gatz lodia bota eta azkenik saltsarekin busti.