Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Legatz-kokotea baratxuri frijituarekin eta txirlekin
Legatz-kokotea baratxuri frijituarekin eta txirlekin
Osagaiak
  • -Legatz baten kokotea
  • -100 g txirla
  • -5 baratxuri-atal
  • -Gatza
  • -Oliba-olioa
  • -Perrexil xehetua
  • -Ezpeletako piper-hautsa
  • -Pipermina
Prestaketa

Hasteko, kokotea garbitu. Nahi izanez gero, hezurrak eta begiak kendu. Mintz beltza kentzeko, sukaldeko paperarekin igurtzi.

Labea 180 graduan berotu. Kokotea labeko erretilu batean zabaldu, gatza eta olio apur bat bota. Aluminiozko paperarekin estali eta labean sartu.

Baratxuria zuritu.

Kokotea labetik atera eta ozpin zorrotada bat bota. Olio berotan, baratxuria, pipermina eta txirlak sueztitu. Txirlak irekitzen direnean, perrexila gehitu eta dena legatzaren gainean zabaldu.