Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Hegaluze eta tomate zizarea ahuakate maionesarekin
Hegaluze eta tomate zizarea ahuakate maionesarekin
Osagaiak
  • Hegaluze-hanburgesa egiteko:
  • Hegaluzea, 300 gramo
  • Soja saltsa, 2 koilarakada
  • Sesamo olioa, 4 koilarakada
  • Piperbeltz-beltza
  • Tomate-tenpura egiteko:
  • Irin integrala, 200 gramo
  • Ur gasduna, 100 ml
  • Arrautza zuringo bat
  • Gatza
  • 2 tomate
  • Ahuakate maionesa egiteko:
  • Ekilore olioa, 250 ml
  • Arrautza bat
  • Ahuakate erdi
  • Lima erdiren zukua
  • Wasabi-hauts pixka bat
  • Perrexila
  • Gainerakoak:
  • 2 tomate cherry
  • Oliba bat
  • Perrexila
Prestaketa

Gonbidatua: Lierni Goikoetxea, Askora catering eta zerbitzu enpresa donostiarreko kidea.

NOLA EGIN?

- Tomatea ur berotan sartu.

- Atuna txikitu.

- Tomatea uretik atera eta azala kendu eta xerratu.

- Txikitutako atunari, 4 sesamo olio koilarakada, soja saltsa eta lima zukua gehitu. Eta hozkailuan sartu ordu erdiz.

- Hozkailutik ateratzerakoan, molde baten laguntzaz hanburgesa forma eman.

Ahuakate maionesa egiteko:

- Arrautza bat, ahuakate zatiak eta lima zukua edukiontzi batera bota. Wasabi pixka bat ere gehitu daiteke. Dena batera dagoenean, ongi birrindu.

Tenpura egiteko:

- Arrautza zuringo bat irabiatu.

- Sifoia erabiliz, ur gasduna irinera bota. Eta arrautza irabiatuta dugunean, irin eta ur gasdunera gehitu. Ondo nahastu.

- Tomate xerratuak saltsan busti eta olio berotan frijitu.

- Hanburgesak ongi frijitu, 2 minutuz.

- Amaitzeko platerera zerbitzatu bakoitzaren gustura. Guk tomate cherry eta olibarekin apaindu dugu platera.