Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Olagarroa plantxan patata kremarekin
Olagarroa plantxan patata kremarekin
Osagaiak
  • --Olagarro egosia
  • --Patata
  • --Gatza
  • --Oliba olioa
  • --Piperbeltza
  • --Esnea
  • --Piper hautsa
  • Egilea: Xabier Arrizabalaga
Prestaketa
Gonbidatua: Xabier Arrizabalaga Orio Itsaskiak enpresako arduraduna.
NOLA EGIN?

- Patatak zuritu, zatitu eta egosten jarri.

- Patatei ura kendu eta sardexka batekin birrindu.

- Oliba-olio birjina erantsi eta ongi nahastu. Piperbeltz eta gatz puntua eman.

- Soberan gelditzen diren patata egosiei, esnea erantsi.

- Olioa, gatza eta piperbeltza erantsi eta dena ongi irabiatu.

- Zartagin batean olioa berotzen jarri eta olagarroa markatu.

Zerbitzatzea besterik ez da falta;

- Lehenengoz, patata krematsua jarri eta ondoren eskuz birrindutako patatak.

- Ondoren, olagarroa gainean jarri eta piper hautsarekin gozatu.

- Eta amaitzeko gatza eta olioa bota gainetik.