Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Legatz xerrak gainerreta
Legatz xerrak gainerreta
Osagaiak
  • --Legatz xerrak
  • --Olioa
  • --Berakatza
  • --Perrexila
  • --Intxaur muskatua
  • --Piperbeltz beltza
  • --Limoia
  • --Gatza
  • Saltsa egiteko:
  • --Tipula bat
  • --Txerri-gantza
  • --Perrexila
  • --Perretxiko batzuk
  • --Irina
  • --Salda, 500 ml
  • --Ardo zuria
  • --Gorringoak, 3
  • Gainetik botatzeko:
  • --Ogi birrindua
  • --Gazta birrindua
  • Egilea: Zigor Iturrieta
Prestaketa

NOLA EGIN?

Saltsa egiteko:

- Txerri gantza kazola batean urtzen jarri.

- Tipula xehe-xehe moztu, kazolara gehitu eta erregosi.

- Perretxikoak zati txikitan zatitu eta kazolara gehitu.

- Irina eta ardo zuria gehitu.

- Salda beroa gehitu, gatz puntua eman eta 20 minutuz sutan utzi.

- Kazola hotz batean hiru arrautza gorringo irabiatu.

- Ondoren, saltsa gehitzen joan pixkanaka eta ondo nahastu.

- Txerri gantzarekin labeko ontzia igurtzi.

- Ogi birrindua jarri eta ondoren arrai xerrak ipini.

- Baratxuriak zapaldu eta zatitu.

- Perrexila txikitu.

- Baratxuriarekin nahastu eta arrai xerren gainean ipini.

- Gatza eta intxaur muskatua erantsi.

- Eta azkenekoz limoi zukua eta ontzen utzi 30 bat minutuz.

- Ondoren, saltsa gainetik gehitu.

- Ogi birrindua eta gazta birrindua bota.

- Amaitzeko, txerri gantz zatiak gainetik jarri eta labera sartu 180 gradutan, 10-15 minutuz.