Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Onddo eta ganba krepeak
Onddo eta ganba krepeak
Osagaiak
  • Olatak:
  • Esnea - 250 ml
  • Arrautzak - 1
  • Irina - 200 g
  • Gurina - 30 g
  • Gatz pixka bat
  • Azukre pixka bat
  • Saltsa:
  • Pikillo piperra
  • Piper gorria
  • Piper berdea
  • Tipula
  • Arrain-salda
  • Olioa
  • Gatza
  • Modena
  • Betegarria:
  • Onddoak - kilo erdi
  • Ganbak zurituta - 200 g
  • Porru erdi bat
  • Piper berdea - 2
  • Tipula bat
  • Esnea
  • Gurina
  • Gatza
  • Irina
  • Olioa
Prestaketa

Olatak. Jarri osagai guztiak irabiatzeko edalontzi batean, eta nahastu dena, fin-fina geratu arte. Sartu hozkailuan pixka batean. Hartu zartagin txiki bat eta igurtzi gurinez. Ondoren, bota ore pixka bat, eta alde batetik egiten denean, eman buelta.

Betegarria. Txikitu onddoak, eta bota lapiko batera, olio zurrusta batekin. Jarri sutan, harik eta bigundu arte. Txikitu porrua, piper berdea eta tipula fin-fin, eta jarri biguntzen, beste lapiko batean. Dena bigundutakoan, nahastu eta bota zuritutako ganbak. Egosi guztia. Beste lapiko batean, egin bexamela esnearekin, gurinarekin eta irinarekin, aurrez egindako onddo-nahasketari gehitzeko.

Platera muntatzeko. Bete olata bat betegarriarekin