Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

BASMATI ARROZA BARAZKIEKIN
BASMATI ARROZA BARAZKIEKIN
Osagaiak
  • -Basmati arroza, 500 g
  • -Tipula, 1
  • -Piper berdea, 1
  • -Azenarioa, 1
  • -Porrua, 1
  • -Kuiatxoa, ½
  • -Barrengorriak, 6 ale
  • -Limoia, 1
  • -Jengibrea, 1 zati
  • -Currya
  • -Kuminoa
Prestaketa

Hasteko, basmati arroza urez betetako edukiontzi batean hiru aldiz garbitu, almidoia kentzeko.

Lapiko baten ura, gatza eta olio zorrotada bat bota eta basmati arroza bertan egosi.

Barazkiak (tipula,piper berdea, azenarioa, porrua, barrengorriak eta kuiatxoa) juliana eran ebaki. Limoia zuritu eta limoi azala juliana eran moztu eta jengibrea zuritu eta zati txiietan ebaki. Moztutako guztia wok ontzira bota eta olio pixka batekin sueztitu eta salteatu.

Arroza egosita dagoenean lapikotik atera eta barazki salteatuei gehitu wok ontzian.

Arroza eta barazkiei kuminoa, currya eta soja bota eta dena ondo nahastu, arrozak kolorea eta zaporea har dezan.

Platera aurkeztu.