Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Mendrezka entsalada, piper gorri eta alberjinia errearekin
Mendrezka entsalada, piper gorri eta alberjinia errearekin
Osagaiak
  • -Atun mendrezka, 150 g
  • -Piper gorriak, 100 g
  • -Alberjinia, 600 g
  • -Haritz hostoa, 20 g
  • -Lollo Roso, 20 g
  • -Txikoria gorria, 20 g
  • -Endibiak, 20 g (zati horia)
  • -Eskarola, 40 g
  • -Cherry tomatea, 80 g
  • -Oliba olioa
  • -Pedro Ximenez ozpina
  • -Gatza
Prestaketa

Hasteko, labea berotzen utzi. Bero dagoenean, piper gorria eta alberjinia bertan sartu.

Labetik atera, zuritu eta tiretan ebaki. Oliba-oliotan epeldu. Aurkeztuko dugun plateraren hondoan jarri.

Tomate cherry-ak inguruan ipini eta koloretako urazak gehitu.

Hegaluze mendrezka zatiak gainean ipini.

Oliba-olioaz eta Pedro Ximenez ozpinaz ozpin-olioa egin. Entsaladari gainetik bota. Amaitzeko, dena ondo gozatu.