Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Txipiroiak txingarretan erreta tipula zukuaren gainean
Txipiroiak txingarretan erreta tipula zukuaren gainean
Osagaiak
  • -Txipiroiak, 2 (80 gramokoa bakoitza)
  • -Tipula gorriak, 2
  • -Tipulatxak, 3
  • -Kuia, 100 g
  • -Txipiroi tintak, 2
  • -Txipiroi salda, ½ l
  • -Gatza
  • -Olioa
Prestaketa

Hasteko, parrila prestatu eta berotzen utzi.

Txipiroia aukeratu eta ondo garbitu.

Saltsa egiteko, tipulatxaren zukua, txipiroi tinta eta txipiroi salda nahasi eta berotu.

Txipiroia eta kuia aurretik prestatutako parrilan egin.

Osagai guztiak platereratu eta tipulatxa sueztituarekin lagundu. Azkenik, maldon gatza bota.