Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Olagarroa patatekin
Olagarroa patatekin
Osagaiak
  • Olagarroa, 1,5 kg
  • Patatak, 1 kg
  • 3 piper
  • 2 tipulin
  • Baratxuria
  • Oliba olioa
  • Etxeko tomatea, 4 koilarakada
  • Piper mina edo piperrautsa
  • Ardo zuria-txakolina
Prestaketa

GONBIDATUA: Yakoba Urteaga

NOLA EGIN:

Lehenenik, olagarroa egosteko, eltze azkar batean ur tanta batekin jarriko dugu sutan olagarroa.

Patatak zuritu eta xerratu, hatzaren lodieran.

Baratxuria, piperrak eta tipulina Juliana eran zatitu eta “sauteuse” batean ipini oliba olioarekin gorritzen.

Behin barazkiaz gorritzean, patatak gehituko dizkiogu. Ardoarekin edo txakolinarekin busti.

Azkenik, tomatea eta olagarroaren ura botako dizkiogu.