Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Arroza arkumearekin
Arroza arkumearekin
Osagaiak
  • --Arkumea, 500 gramo
  • --Arroza, 1 kg
  • --Tipula, 500 kg
  • --Aza
  • --Azenarioak
  • --Alberjinia
  • --Juka
  • --Berakatza
  • --Tomate kontzentratua
  • --Jumbo, pastilla bat
  • --Maggi aroma
  • --Pipermina
  • --Piperbeltz-beltza
  • --Gatza
  • --Olioa
  • Egilea: Elass Faie
Prestaketa

Gonbidatuak: Senegalekin kolaboratzen duen 'Gente que hace cosas' erakundearen Eider Elorza eta Elass Faie kideak.

NOLA EGIN?

- Lehenbizi tipula, azenarioa eta aza zatitu.

- Baratxuria eta alberjinia zuritu eta zatitu.

- Juka ere zurituko eta xafletan ebaki.

- Bestetik, arkumea zatitu eta kazola batean gorritu.

- Gorrituta dagoenean tomate-saltsa kontzentratua lehenbizi eta baratxuria ondoren, erantsi.

- Tipula eta azenarioa gehitu eta sueztitzen utzi.

- Azalorea, alberjinia eta juka ur irakinean egosten jarri.

- Barazkiak egosita daudenean, uretik atera eta erabilitako ura arkumeari gehitu.

- Ondoren, pipermina eta jumboa gehitu.

- Eta bakoitzaren gustura maggi aroma erantsi eta sutan utziko dugu 10 minutuz.

- Arroza pixkanaka kazolara erantsi eta erregosten utzi.

- Amaitzeko, platerera zerbitzatuko dugu eta peri-peri saltsa botako diogu.