Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Artobeltz bolak
Artobeltz bolak
Osagaiak
  • --Artobeltza, 250 g
  • --Tipula bat
  • --Kuia, 100 g
  • --Erramu hosto bat
  • --Gatza
  • --Ura
  • -Soianesa ali-olia egiteko:
  • --Soia esnea
  • --Ekilore olioa
  • --Limoi zukua
  • --Berakatz-atal pare bat
  • --Gatza
Prestaketa

Gonbidatuak: Miriam Ortiz eta Susana Garmendia, Etxauri Elkartekoak.

NOLA EGIN?

- Artobeltz haziak garbitu.

- Tipula eta kuia zatitu eta kazola batean erregosi.

- Arto beltz haziak gehitu eta egosten jarri.

-Ura gehitu eta sutan utzi 20 minutuz.

- Egosita dagoenean bolatxoak egin.

- Labera sartu 10 minutuz 180 gradutan.

Soianesa ali-olia egiteko:

- Soia esnea, ekilore olioa, limoi zukua, berakatz-atal pare bat eta gatza batu eta dena ondo irabiatu.