cerrar buscador

Bigarren platerak | Joseba Arguiñano Sukalerrian EITB

Joseba Arguiñano Sukalerrian

Bigarrenak

Txekor-sahietsak belar ozpin-olioa, patatazko kebbeak eta Gernikako piperrak
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Txekor-saihetsak:
  • 4 txekor-saihets
  • Gatza
  • Txekor-saihetsen saltsa:
  • 3 baratxuri ale
  • Oliba olioa, 1 dl
  • Oregano freskoa
  • Ezkai freskoa
  • 2 pipermin
  • Perrexila
  • Ardo ozpina, 50 g
  • Ardo zuria, 50 g
  • Piperrauts gozoa, koilarakada bat
  • Piperrauts mina, koilarakada bat
  • Gatza
  • Patata kebbeak:
  • Patatak, 250 g
  • Bulgurra, 100 g
  • Tipulin bat
  • Martorria
  • Gatza
  • Frijitzeko olioa
  • Baratxuri ale bat
  • Martorri freskoa
  • Jogurt bat
  • Gernikako piperrak frjituta:
  • 10 Gernikako piper
  • Gatza
  • Frijitzeko olioa
Prestaketa

Txekor-saihetsak:

Saihetsei gatza eman, eta parrilan egingo ditugu. Eginda daudenean, prestatutako saltsa bota eta zatitan moztu.

Txekor-saihetsen saltsa:

Osagai guztiak ontzi batean sartu, eta birringailuarekin ondo txikitu.

Patata kebbeak:

Patata zurituak egosten jarriko ditugu. Ontzi batean tipulina, martorria eta bulgurra sartuko ditugu, eta birringailuarekin ondo txikituko dugu dena. Hamar minutu utziko dugu hezetu dadin. Ondoren, patatarekin elkartu, eta ondo txikituta utzi, pasta bat bezala, baina lehor geratu gabe. Eskuan koilarakada bat jarri eta forma emango diogu. Olio berotan sartu eta frijitu. Paperean xukatuko dugu.

Gernikako piperrak frjituta:

Olioa berotu eta frijitzen jarri; paperean xukatu eta gatza eman.

BUKAERA:

Plater batean kebbeak, txekor-saihetsak eta Gernikako piperrak jarriko ditugu. Ondoan jogurt saltsa jarri.

 

  • Whatsapp
  • Whatsapp
  • telegram
  • Bidali
  • logo eitb nahieran
    Prentsa Aretoa Prentsa oharrak, deialdiak, agenda, fototeka,… Prentsa Aretoa

    Bisitatuena

      Kargatzen ikusiena
      Kargatzen ikusiena