Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Txerri saiheskiak eta txorizoa patatekin, iberiar entsaladarekin eta piparra frijituekin
Txerri saiheskiak eta txorizoa patatekin, iberiar entsaladarekin eta piparra frijituekin
Osagaiak
  • Txerri saiheskiak patatekin:
  • Txerri saiheskiak, 200 g
  • 2 txorizo
  • Tipula bat
  • Baratxuria, bi atal
  • Piperrautsa, koilarakada bat
  • Gatza
  • Oliba olioa
  • Salda
  • Patatak, bi
  • Iberiar entsalada:
  • Saltxitxoia, 2 xerra
  • Solomo iberikoa, 2 xerra
  • Basurde burua, 2 xerra
  • Tipulina
  • Piper berdea
  • Modena ozpina, txorrotadatxo bat
  • Ozpinetako luzokerra, 2
  • Oliba-berdeak, 8
  • Pikilo piperrak, 2
  • Tipulin adar txikitua, koilarakada bat
  • Patata egosi bat
  • Ziapea, koilarakada bat
  • Oliba olioa
  • Gatza
  • Piparra frijituak:
  • 12 piparra
  • Frijitzeko olioa
  • Gatza
Prestaketa

Txerri saiheskiak patatekin

Lapiko batean olioa bota eta saiheskiak eta txorizoak zatituta gorritzen jarriko ditugu. Ondoren, tipula eta baratxuri atala txikituta erregosten jarri bertan. Sueztituta dagoenean, piperrautsa eta salda bota. Irakiten hastean, lapikoa estali eta 20 minutuz egosten utzi. Lapiko azkarra ozten denean, tapa kendu, patatak sartu eta egosi.

Iberiar entsalada

Zartagin batean tipulina, piper berdea eta baratxuri atal txikitua erregosten jarri olioarekin. Sueztitzen denean, pikilo piper txikitua gehitu eta Modena ozpin txorrotadatxo txiki bat bota, eta sutatik atera. Ontzi batean ozpinetako luzokerra, oliba berdeak, eta iberiar osagai txikituak sartu, patata egosia ere zatitan gehitu, eta ozpin-olioa bota. Ondo nahastu .

Piparra frijituak

Olio berotan piparrak frijitu, paperean xukatu eta gatza bota.

BUKAERA

Plater batean saiheskiak patatekin jarri eta piparrak gainetik bota. Ontzi batean entsalada jarri.