Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Vol-au-vent-a untxiz eta perretxikoz betea kuia saltsarekin
Vol-au-vent-a untxiz eta perretxikoz betea kuia saltsarekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Vol-au-vent-a:
  • Hostore xafla bat
  • Arrautza bat
  • Sesamo haziak
  • Untxi eta perretxiko betegarria:
  • Untxi zati bat
  • 8 barrengorri
  • Tipulin bat
  • Baratxuri ale bat
  • Oliba olioa
  • Gatza
  • Kuia saltsa:
  • Kuia zati bat
  • Tipulin bat
  • Oliba olioa
  • Salda
  • Esne gaina
  • Gatza
  • Pinazi, aranpasa mahaspasa eta ziazerba salteatua:
  • Gurin zati bat
  • Baratxuri ale bat
  • 2 eskukada ziazerba
  • Pinaziak, eskukada bat
  • Mahaspasak, eskukadatxo bat
  • 8 aranpasa
Prestaketa

Vol-au-vent-a:

Hostorea vol-au-vent formarekin moztu eta arrautzarekin igurtzi ondoren, sesamo haziak bota eta laberatu 180 ºC-an.

Untxi eta perretxiko betegarria:

Tipulina erregosten jarri eta bertara barrengorrriak zatituta gehitu, untxiari hezurrak kendu, haragia zatitu eta bertan salteatu.

Kuia saltsa:

Eltze batean tipulina erregosi olioarekin. Kuia zatiak gehitu. Salda gehitu eta utzi kozinatzen. Esne-gain txorrotada gehitu eta birrindu. Epelean mantendu.

Pinazi, aranpasa, mahaspasa eta ziazerba salteatua:

Zartagin batean baratxuri alea gorritu gurinarekin. Pinaziak gehitu  eta ondoren ziazerbak. Mahaspasak eta aranpasak txikituta gehitu.

BUKAERA:

Plater batean koilakaradatxo bat kuia saltsa bota eta gainean vol-au-vent betea a jarri. Horren gainean urdaiazpiko xerra jarri. Aldamenean pinazi eta ziazerba salteatua banatu.