Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Sardina eta pikillo sandwicha capresse entsaladarekin
Sardina eta pikillo sandwicha capresse entsaladarekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Sardina eta pikillo sandwicha:
  • Moldeko ogi xerrak, 4
  • Sardina lata bat
  • Baratxuri ale bat
  • Muskuilu lata bat
  • Tomate bat
  • 8 pikillo piper
  • 4 uraza orri
  • Perrexila
  • Broxeta makilatxoak
  • Oliba olioa
  • Gatza
  • Capresse entsalada:
  • Raf tomate bat
  • Mozzarella fresko bat
  • Albaka sorta bat
  • Oliba olioa
  • Ozpin baltsamikoa
  • Gatza
  • Parmesano birrindua
  • 4 antxoa gatzatu
  • 2 baratxuri fresko
  • Tenpura pixka bat
  • Frijitzeko olioa
  • Pikillo maionesa:
  • 4 pikillo
  • Ozpina, txorrotada bat
  • Oliba olioa
  • Gatza
Prestaketa

Sardina eta pikillo sandwicha

Pikillo piperrak xukatu, eta, zartagin batean, olio eta baratxuri ale batekin, gorritu egingo ditugu.

Moldeko ogi xerrak zartaginean gorritu, eta pikillo piperrak luzatu, sardinak gainetik jarri, eta beste ogi xerrarekin estali. Horren gainean, pikillo maionesa, uraza, tomate xerrak, muskuiluak eta perrexil txikitua jarri, eta beste ogi xerrarekin estali. Broxetarekin lotu, eta erditik moztu.

Capresse entsalada

Ontzi batean, albaka orri batzuk sartu, eta, bertara, parmesano birrindua, antxoak, oliba olioa, gatza eta ozpin baltsamikoa sartu, eta almaizean birrindu.

Tomatea zuritu eta xerratan moztu; gainean; mozzarella xerrak banatu. Albaka orri batzuk gainetik bota, eta ozpin-olioarekin busti. Ontzi batean jarri.

Baratxuri freskoak tira luzetan moztu, tenpuratik pasa eta frijitu.

Pikillo maionesa

Osagai guztiak ontziratu, eta, birringailuarekin, ondo emultsionatu.

 

BUKAERA

Egurrezko taula batean, sandwicha jarri, baratxuri freskoa, alboan eta pikillo emultsioa, ontzi batean. Beste plater batean, capresse entsalada