Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Platuxa labean olio erre emultsionatuan eginda piper frijituekin, muskuiluekin eta berberetxoekin
Platuxa labean olio erre emultsionatuan eginda piper frijituekin, muskuiluekin eta berberetxoekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Platuxa labean:
  • Platuxa bat
  • 3 baratxuri ale
  • Ozpina, txorrotada bat
  • Gatza
  • Oliba olioa
  • Perrexil txikitua
  • Piperrak frijituta:
  • Piper gorri bat
  • Piper berde bat
  • Piper hori bat
  • Gatza
  • Oliba olioa
  • Muskuiluak eta berberetxoak:
  • Muskuiluak, 200 g
  • Berberetxoak, 200 g
  • 6 baratxuri fresko
  • Tipulin bat
  • Txakolina, 150 g
  • Limoi baten birrindura
  • Gatza
  • Perrexila
  • Oliba olioa
Prestaketa

Platuxa labean:

Lehenik eta behin, 180 ºC-an jarri labea. Platuxa labanarekin erditik moztu, gero hezurra kentzeko errazago izateko. Olio pixka bat eta gatza gehitu, eta laberatu. Eginda dagoenean, arraina labetik atera, eta baratxuri, ozpin eta oliba olioarekin gozatu. Amaitzeko, perrexil txikitua gehitu.

 

Piperrak frijituta:

Hiru piperrak makilatxotan moztu, eta zartagin batean, oliba olio askorekin frijitu.

Muskuiluak eta berberetxoak:

Zartagin batean, baratxuri freskoa eta tipulina gorritu zati txikitan. Bertara, txakolina bota, eta muskuiluak eta berberetxoak ireki. Limoi baten birrindura gehitu, eta, azkenik, perrexil txikitua bota.

BUKAERA:

Plater zabal batean, platuxa jarri; albo batean, piperrak frijituta, eta, beste aldean, muskuiluak eta berberetxoak.