Itxi

Bigarrenak

Bigarrenak

Bigarrenak

Sardinak patata eta tomate entsaladarekin eta oliba beltz patearekin
Sardinak patata eta tomate entsaladarekin eta oliba beltz patearekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Sardinak plantxan:
  • 8 sardina
  • Perrexil sorta bat
  • Oliba olioa
  • Baratxuri ale bat
  • Gatza
  • Limoi birrindura
  • Patata, tomate eta ahuakate entsalada:
  • Tipulin bat
  • Jack tomate bat
  • Ahuakate bat
  • 2 patata
  • Perrexila
  • Oliba beltzak
  • Limoi bat
  • Oliba olioa
  • Martorria
  • Oliba beltz patea:
  • Oliba beltz purea, koilarakada bat
  • Baratxuri ale bat
  • 3 antxoa xerra
  • Kaparrak, 15 g
  • Oliba olioa, 100 g
  • Ogi xerrak
Prestaketa

Sardinak plantxan:

Sardinak xerratu. Baratxuri alea, perrexila, limoi birrindura eta gatza txikitu, eta ontzi batean nahastu. Prestaketa horrekin, sardina xerrak igurtzi, eta azalaren aldetik zartaginean gorritu.

Patata, tomate eta ahuakate entsalada:

Patatak osorik egosi, zuritu eta zatitu. Ontzi batean, ahuakatea zatituta, tomatea karratutxotan moztuta eta tipulina nahastu. Almaizean, martorria, perrexil txikitua, oliba beltz osoak, limoi zukua, gatza eta olioa txikitu. Entsalada gozatu.

Oliba beltz patea:

Osagaia guztiak ontzi batean sartu, olioaren erdia izan ezik. Birringailuarekin txikitzen dugun bitartean, falta den olioa botaz joan. Ogi xerrak txigortu, eta patearekin  igurtzi.

BUKAERA:

Plater batean, patata, tomate eta ahuakate entsalada jarri, eta gainean, sardina xerrak. Ingurutik, oliba beltz patea bota, eta ogi torrada batzuk ondoan jarri.