Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Ilar puntalette krematsua erromes-maskorrarekin
Ilar puntalette krematsua erromes-maskorrarekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Ilar puntalette krematsua:
  • Puntalettea , 120 g
  • Ilarrak, 200 g
  • Oilo salda, 100 g
  • Gurina, 50 g
  • Ura
  • Gatza
  • Oliba-olioa
  • Erromes-maskorra:
  • 8 erromes maskor
  • Oliba-olioa
  • Gatza
  • Perrexil txikitua
  • Azalore purea:
  • Azalorea, 250 g
  • Oilo salda, 500 g
  • Currya, 3 g
  • Esne-gaina, 250 g
  • Gatza
  • Zainzuri salteatuak:
  • 3 zainzuri
  • Oliba-olioa
  • Gatza
  • Perrexil txikitua
Prestaketa

Ilar puntalette krematsua

Ilarrak saldarekin nahastu eta birringailuarekin txikitu, iaragazi eta geroko gorde.

Puntalettea 15 minutuz ur irakinean egosi. Kazola batean salda pixka bat jarri eta puntalettea sartu. Berotzen hasten denean, ilar krema sartu, irakin txiki bat eman, sutatik atera, gurina bota eta gatzean probatu

Erromes-maskorra

Zartagin batean erromes-maskorra olioarekin gorritu, eta perrexil txikitua eta gatza bota.

Azalore purea

Azalorea uretan zuritu (zapore fuertea kentzeko) oilo saldara pasa eta ondo egosi, biguna geratu arte. Saldatik xukatu eta esne gainarekin nahastu, currya sartu eta birringailuarekin ondo txikitu.

Zainzuri salteatuak

Zainzuriak zuritu eta makiltxotan zatituko ditugu. Erromes-maskorrak zartaginean olioarekin salteatu, eta gatza eta perrrexil txikitua bota.

Bukaera

Plater batean puntalette risottoa eraztun batean luzatu, 1 cm-ko lodieran. Gainean zainzuri salteatuak jarri, alboetan erromes-maskorrak eta inguruan azalore krema.