Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Sanferminetako hamaiketakoa
Sanferminetako hamaiketakoa
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Arrautza amorratuak:
  • 2 arrautza
  • Txistorra erdi
  • 2 hirugihar xerra
  • Udare tomate heldua, 500 g
  • Baratxuri ale bat
  • 2 patata
  • Tipulin bat
  • Ogia
  • Piperrautsa, koilarakada bat
  • Pipermin bat
  • Gatza
  • "Ajoarrieroa":
  • Bakailaoa, 250 g
  • Típula bat
  • 4 baratxuri ale
  • Piper gorri bat
  • Piper txorizero purea, koilarakada bat
  • Tomate frijitua, 125 g
  • 2 arrautza
  • Oliba-olioa
  • Gatza
Prestaketa

Arrautza amorratuak

Lehenik tomate frijitua egiten hasiko gara. Tipulina eta baratxuria olioarekin erregosten jarri eta ondo sueztituta daudenean, udare tomatea zatituta gehitu, azukre pixka bat bota eta 30 minutuz egosten utzi. Denbora amaitzean, puregailutik pasa eta pipermína eta piperrautsa bota.

Zartagin batean olioa berotzen jarri eta patatak karratutxotan zatituta frijitu. Ondoren arrautzak olio berberean frijituko ditugu. Txistorra eta hirugiharra oliorik gabe zartagin batean gorritu.

Lurrezko kazola batean tomate friitua jarri eta gainean patata frijutuak, arrautzak, txistorra eta hirugiharra.

 

"Ajoarrieroa"

Tipula, baratxuria eta piper gorria zatituta zartaginean olioarekin erregosten jarri. Ondo eginda dagoenean, su bizian jarri eta bakailaoa xaflatan gehitu ondo sueztitzeko. Tomate frijitua eta piper txorizeroa ere gehitu eta irakin bat emango diogu, bakailaoa ondo egin dadin.

Bero dagoenean, arrautzak bertara ireki eta hor egosi daitezela. Gorringoa gutxi eginda utzi.

 

Bukaera

Bi hamaiketakoak ogi pusketa on batekin zerbitzatu.