Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Itsaski salpikoia saltsa arrosarekin
Itsaski salpikoia saltsa arrosarekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Itsaski salpikoia:
  • 4 otarrainxka
  • 2 izkiratxar
  • Buia bat
  • Abakando bat
  • Ahuakate bat
  • Lima bat
  • Tipulin bat
  • Kapar batzuk
  • 4 ozpin-pepino
  • Tipulin adarra
  • Arrautza egosi bat
  • Adar tomate bat
  • Gatza
  • Oliba olioa
  • Perrexil txikitua
  • Amuarrain arrabak, koilarakada bat
  • Kukulu bat
  • Saltsa arroxa:
  • 2 koilarakada maionesa
  • Ketchup txorrotada bat
  • Laranja erdiaren eta limoi erdiaren zukua
  • Tabasco ttantta batzuk
  • Brandy txorrotadatxo bat
  • Saltsa ingeles pixka bat
  • Gerezi tomate gozatuak:
  • 8 cherry tomate
  • Tipulin adarra
  • Gatza
  • Oliba olioa
Prestaketa

Itsaski salpikoia

Otarrainxkak ur irakinean egosiko ditugu 2 minutuz; hoztu eta zuritu. Buia uretan egosiko dugu 10 minutuz. Haginak kendu eta barruko haragia aterako diogu.

Abakandoa eta izkiratzarrak zartagin batean salteatuta utziko ditugu.

Ahuakatea karratu txikitan moztu eta erreserbatu. Kaparrak eta ozpin pepinoak txikitu eta ahuakatearekin nahastu.

Adar tomatea, tipulina, arrautza egosia eta tipulin adarra oso txiki zatituko ditugu, eta nahastu. Kukulua juliana eran moztu eta uztai batean sartuko dugu. Gainean ahuakatea, kaparrak eta ozpinetako pepinoa jarri, eta horien gainean buia mamia eta otarrainxka egosiak. Abakandoa eta izkiratzarrak ondoan utzi, eta gainetik ozpin-olioa isuri. 

Saltsa arrosa

Ontzi batean osagai guztiak sartu eta ondo nahastu. Amuarrain arrabak saltsa arrosarekin nahastu.

Cherry tomate gozatuak

Tomateak zuritu, oliotan sueztitu oso suabe, eta tipulin adar txikituarekin nahastu.

Bukaera

Plater batean uztai bat jarri, salpikoiz bete, eta uztaia kendu. Gainean amuarrain arraba batzuk eta koilarakada bat saltsa arrosa jarriko dugu, eta dena barazki ozpin-olioarekin ondu. Inguruan cherry tomate gozatuak jarri.