Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Txipiroi paella beltza tipula eraztun beltzekin
Txipiroi paella beltza tipula eraztun beltzekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Txipiroi paella beltza:
  • Txipiroi handi bat
  • Tipulin bat
  • Piper berde bat
  • 2 baratxuri ale
  • 2 koilarakada tomate frijitu
  • Kurkuma koilarakadatxo bat
  • Arroza, 150 g
  • Arrain salda, 350 g
  • Txipiroi tinta zorroa
  • Oliba olioa
  • Gatza
  • Aliolia:
  • 2 baratxuri ale
  • Arrautza bat
  • Oliba olioa
  • Gatza
  • Ozpina, txorrotada bat
  • Perrexila, eskukada bat
  • Txipiroi salteatua:
  • Txipiroi bat
  • Baratxuri alea
  • Perrexila
  • Ozpina, txorrotada bat
  • Oliba olioa
  • Gatza
  • Tipula eraztun beltzak:
  • Tipula bat
  • Gatza
  • Frijitzeko olioa
  • Tenpura
  • Txipiroi tinta, koilarakadatxo bat
Prestaketa

Txipiroi paella beltza:

Txipiroia zatitan moztu eta paellan olioarekin gorritu. Bertara baratxuri alea, tipulina eta piper-berdea zatituta gehitu. Koilarakada bat tomate frijitu bota eta utzi egiten. Arroza gehitu eta kurkuma ere. Salda gehitu eta tinta. Utzi kozinatzen arroza egin arte.

Aliolia:

Emultsio bat egin osagai guztiekin.

Txipiroi salteatua:

Txipiroia moztu eta salteatu baratxuri alearekin. Ozpina gehitu eta perrexil txikitua.

Tipula eraztun beltzak:

Tipula eraztunetan moztu. Tenpura egin eta txipiroi tinta gehitu. Tipula eraztunak bertatik pasa eta frijitu. Gatza jarri.

BUKAERA:

Txipiroi arroza sutatik atera eta horren gainean txipiroi salteatua luzatu. Guztiaren gainetik tipula eraztunak jarri eta aliolia ondoan jarri.