Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Zainzuri beteak gainerreta amerikar saltsarekin
Zainzuri beteak gainerreta amerikar saltsarekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Zainzuri beteak:
  • 6 zainzuri lodi
  • 3 urdaiazpiko xerra
  • Tipulin bat
  • 2 baratxuri ale
  • Azenario bat
  • 5 otarrainxka
  • 2 arrautza
  • Irina
  • Oliba olioa
  • Txotxak
  • Amerikar saltsa:
  • Tipulin bat
  • 2 baratxuri ale
  • Tomate frijitua, 3 koilarakada
  • Otarrainxka buruak
  • Arrain salda edo ura
  • Estragoi lehorra, koilarakada bat
  • Oliba olioa
  • Gatza
  • Gorringo bexamela:
  • Gurina, 40 g
  • Irina, 40 g
  • Esnea, 400 g
  • 2 gorringo
  • Gatza
  • Tipulin adar maionesa:
  • Tipulin adarrak, sorta bat
  • Arrautza bat
  • Oliba olioa
  • Gatza
  • Ozpina, txorrotada bat
Prestaketa

Zainzuri beteak:

Zainzuriak zuritu, moztu eta egosi ur, azukre, gatz eta oliotan, betegarria egiteko.

Zainzuria erditik moztu, betegarria jarri, eta estali, urdaiazpikoarekin bildu. Irin eta arrautzetatik pasa, eta olio berotan frijitu. Behar izanez gero, txotxak erabili.

 

Amerikar saltsa:

Zartagin batean, tipulina txikituta gorritu baratxuriarekin. Otarrainxka buruak gorritu bertan, tomate frijitua gehitu, eta kozinatzen utzi. Estragoia gehitu, eta baita arrain salda edo ura ere. Saltsa birrindu, eta iragazi. Berotan mantendu.

 

Gorringo bexamela:

Eltze batean, gurina urtu, bertara irina gehitu, eta kozinatu. Esnea bota, eta utzi irakiten. Sutatik kanpo, gorringoak gehitu, eta dena nahastu.

Tipulin adar maionesa: 

Osagai guztiak ontzi batean sartu, eta emultsioa sortu.

BUKAERA:

Zainzuri beteak labe erretilu batean jarri, eta, gainean, gorringo bexamela bota, labera sartu, eta gainerre.

Plater batean, amerikar saltsa jarri, eta, gainean, zainzuri bete gainerreak.