Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Barazkiz betetako aza orria gazta saltsarekin, urdaiazpikoarekin eta baratxuri freskoekin
Barazkiz betetako aza orria gazta saltsarekin, urdaiazpikoarekin eta baratxuri freskoekin
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Barazkiz betetako aza orria:
  • 4 aza orri
  • Tipula more bat
  • Azenario bat
  • 6 barrengorri
  • Kuiatxo bat
  • 4 pikillo piper
  • 2 baratxuri fresko
  • Gatza
  • Oliba olioa
  • Gazta saltsa:
  • 2 tipulatx
  • Gazta urdin zati bat
  • Ahuntz gazta zati bat
  • Esne-gaina, txorrotada bat
  • Gatza
  • Urdaiazpiko eta baratxuri fresko salteatua:
  • 3 baratxuri fresko
  • 3 urdaiazpiko xerra
  • Oliba olioa
  • Gatza
  • Perrexil eta arbendol olioa:
  • Perrexila, sorta bat
  • Arbendolak, eskukada bat
  • Oliba olioa
  • Gatza
Prestaketa

Barazkiz betetako aza orria:

Aza orriak ur berotan galdarraztatu 5 segundoz, eta ur hotzetara pasa.

Barazkiak karratutxotan moztu, eta zartaginean erregosi olioarekin.

Aza orria luzatu; erdian, koilarakada bat barazki jarri, eta bildu. Gainetik, olioa jarri, eta labean berotu.

Gazta saltsa:

Tipulatxa, txikituta, zartaginean erregosi. Gaztak eta esne-gaina gehitu, irakinaldi bat eman, eta birrindu.

Urdaiazpiko eta baratxuri fresko salteatua:

Baratxuri freskoa makilatxotan moztu, eta zartaginean salteatu; urdaiazpiko zatitxoak gehitu, sueztitu, eta erreserbatu.

Perrexil eta arbendol olioa:

Ontzi batean, birrindu osagai guztiak.

BUKAERA:

Plater batean, koilarakada bat saltsa jarri; gainean, aza betea, eta, ondoan, urdaiazpikoa eta baratxuri freskoak salteatuta. Olio berdearekin bukatu.