Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Udaberriko barazki eta perretxiko panaxea
Udaberriko barazki eta perretxiko panaxea
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Udaberriko barazkiak:
  • Ilarrak tipulinarekin:
  • Ilarrak, 100 g
  • Tipulin bat
  • Olioa
  • Gatza
  • Babak urdaiazpikoarekin:
  • Babak, 100 g
  • Baratxuri ale bat
  • 2 urdaiazpiko xerra
  • Oliba olioa
  • Gatza
  • Zainzuri gorrituak:
  • 4 zainzuri
  • Gatza
  • Oliba olioa
  • Arrautza egosia
  • Brokolia salteatuta:
  • Brokoli bat
  • Oliba olioa
  • Gatza
  • Zizak labean:
  • Zizak, eskukada bat
  • Oliba olioa
  • Gatza
  • Udaberriko onddoak:
  • 2 onddo
  • Oliba olioa
  • Gatza
  • Arrautza frijitu aliolia:
  • 2 arrautza frijitu
  • Baratxuri ale bat
  • Oliba olioa
  • Gatza
Prestaketa

Udaberriko barazkiak:

Ilarrak tipulinarekin:

Zartagin batean, tipulina zati txikitan gorritu. Bertara, ilarrak gehitu.

Babak urdaiazpikoarekin: 

Zartagin batean, baratxuri alea gorritu. Bertara, urdaiazpiko xerrak txikituta gehitu. Azkenik, babak gehitu, eta utzi kozinatzen.

Zainzuri gorrituak:

Zainzuriak uretan egosi azukre, gatz eta oliba olioarekin.

Arrautza egosi.

Zainzuriak egositakoan, arrautza egosia, birrinduta, gainetik bota.

Brokolia salteatuta:

Brokolia zuhaitz txikitan moztu, eta zartagin batean, oliba olioarekin salteatu.

Zizak labean:

Labeko erretilu batean, zizak jarri, eta oliba olio eta gatz pixka batekin laberatu.

Udaberriko onddoak:

Onddoak xerratan moztu, eta plantxan gorritu.

Arrautza frijitu aliolia:

Bi arrautzak zartagin batean olioarekin frijitu.

Ontzi batean, baratxuri alea, arrautzak, oliba olioa eta gatza birrindu, emultsioa lortu arte.

 

BUKAERA:

Plater batean, osagai guztiak jarri, bata bestearen alboan. Arrautza frijitu alioliarekin amaitu