Itxi

lehenengoak

lehenengoak

Lehenengoak

Txitxirio erregosiak barazkiekin eta kurkumarekin otarrainxka salteatuz lagunduta
Txitxirio erregosiak barazkiekin eta kurkumarekin otarrainxka salteatuz lagunduta
Osagaiak
  • (2 pertsonarentzat)
  • Txitxirio erregosiak barazkiekin eta kurkumarekin:
  • Txitxirio egosiak, 200 g
  • Tipulin bat
  • Piper berde bat
  • Piper gorri bat
  • 2 baratxuri fresko ale
  • 2 urdaiazpiko xerra
  • 3 urdai xerra
  • Kurkuma, koilarakada bat
  • Otarrainxka salteatuak kurkuma sustraiarekin:
  • 4 otarrainxka
  • 2 kurkuma sustrai
  • Gatza
  • Oliba olioa
  • Txitxirio saltsa:
  • Txitxirio salda, 300 g
  • Gurina, 30 g
  • Irina, 20 g
  • Tipulatx bat
  • Ardo zuria, txorrotada bat
  • Gatza
  • Perrexila
Prestaketa

Txitxirio erregosiak barazkiekin eta kurkumarekin:

Zartagin batean, barazkiak txikituta erregosten jarri. Gorrituta daudenean, urdaia eta urdaiazpikoa txikituta gehitu, eta sueztitu. Bertara, txitxirioak egosita eta xukatuta bota, eta kurkuma gehitu. Ondo nahastu, eta gatz puntuan jarri.

Otarrainxka salteatuak kurkuma sustraiarekin:

Otarrainxkak zuritu, erditik moztu. Zartagin batean, olioa berotu, eta bertara, otarrainxkak eta kurkuma sustraiaren birrindura sartu.

Txitxirio saltsa:

Zartagin batean, tipulatxa gurin pixka batekin erregosten jarri. Ardo zuria gehitu. Bestalde, beste gurin zatia irinarekin egosten jarri, salda gehitu, eta bi prestaketak elkartu, egosi, eta puntuan jarri. Perrexil txikitua gehitu.

BUKAERA:

Plater   batean,   txitxirio   erregosiak   jarri, eta gainetik, saltsa bota. Otarrainxka batzuk jarri gainean.